Katsaus vuoteen 2019

Ajattelin, että tästä vuodesta olisi helppo kirjoittaa, mutta kun päätin aloittaa, ei se ollutkaan niin helppoa. Saatte katkelmia ja ajatuksenvirran pyörteitä.

Vuosi on ollut varmasti elämäni parhaita, mutta työläimpien vuosien top 5:stä se löytyy myös. Vaikka miellän vuoteni alkavan aina syksystä, haastan itseni katsomaan tätä vuotta kokonaisuutena.

Iloinen ja rentoutunut Iina Sao Paulossa, Brasiliassa.

Tammikuussa päässäni syntyi ajatus hakea YAMK-opintoihin, sillä kehomusiikki haukkasi elämästäni aina vain suuremman osan ja kaipasin perspektiiviä pohdintoihini. Kuitenkin ajatus kyti etäisenä vielä matkallani Brasiliaan. Rakastan tammikuun retriittiä. Vuoden lopun sijaan se saa ajatukset alkaneeseen vuoteen ja samalla pysähtymään vallitsevaan hetkeen. Lisäksi tapaan siellä aina joukon aivan ihania ihmisiä ympäri maailman. Olen oppinut matkoillani paljon itsestäni ja ymmärtämään paremmin maailmaa.

Kevätlukukausi töissä meni arvatenkin erittäin vauhdikkaasti. Koulutuksia sekä Kehon ja rytmin iltoja on riittänyt ja olen sydämeni pohjasta kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta saada totetuttaa itseäni kehomusiikin saralla niin kouluttajana kuin esiintyjänäkin. Olen saanut oppia tänäkin vuonna maailman parhailta opetaajilta ja monessakin mielessä koen olevani erittäin etuoikeutetussa asemassa, vaikka kovasti töitä olen unelmieni eteen tehnytkin.

Kevätkauden päätöksen, Orff-kouluttajakoulutuksesta valmistumisen ja oppilaiden pääsykokeiden jälkeen olikin vuorossa oma pääsykokeeni YAMK-opintoihin, josta lähes samantien matka vei kohti Hampurin kehomusiikkifestivaaleja. Miellän sen jotenkin tehofestivaaliksi, koska kehomusiikin parissa ehtii siellä paljon esiintyen ja oppien tunneilla. Festareilta palattuani ehdinkin jonkin verran myös lomailla, mikä tuli erittäin tarpeeseen. Pääsy kouluun meinasi mennä sivu suun, kun olin unohtanut toimittaa todistuksia, joita sainkin sitten toimittaa kiireellä juuri ja juuri ehtien (ja muutamaa lomalaista häiriten…).

Heinäkuun lopulla pakkasin taas kimpsuni ja kampsuni ja matkustin viimeistä kertaa San Franciscon Orff-kurssille. Näin jälkikäteen olen erittäin tyytyväinen päätökseeni lähteä näille kolme vuotta sitoville pariviikkoisille kursseille. Opin ymmärtämään paremmin suomalaisen musiikkikasvatuksen suhdetta Orff-pedagogiikkaan eroavaisuuksineen ja yhtäläisyyksineen. Monipuolisen ja kattavan pedagogisen työkalupakin lisäksi muistoiksi jäivät myös pedagogiystävät ympäri maailmaa.

Kuten väsynyt naama voi kertoa, toinen opiskeluviikko San Franciscossa on käynnissä!

Matkailun ja kurssien myötä elämääni on saapunut lahjan lailla useita uusia ystäviä, joiden kanssa olemme kohdanneet hetken tai jakaneet elämäämme vielä pidempään yhdessä, vaikka fyysisesti olisimmekin kaukana toisistamme.

San Franciscon jälkeen singahdin Suomeen ja takaisin töihin. Opiskelut alkoivat melkein samaan aikaan ja päivät täyttyivät melko täydellisesti. Ehdin silti kouluttaa itseäni Rhtyhm and Movement Weekendillä Suomessa, International Body Music Festivalilla Kreikassa, Voicefullness-kurssilla Suomessa, Body Music Circles-tapahtumassa Saksassa sekä Kehollinen mielikuvitus-kurssilla Suomessa. Innostuin lomatunnelmissa ilmoittautumaan nelipäiväiselle tiiviskurssille Helsingin Tanssiopistolle. Iltatyöntekijänä tanssin harrastaminen on erittäin vaikeaa, koska aikuisille on tunteja oikeastaan vain ilta-aikaan.

Uusi vuosi on täynnä työtä, mutta elämäni ehkä tähän astisista projekteista siisteimpien parissa. Niistä saattekin lukea sitten ensi vuoden puolella.

Kiitos lukemisesta, tukemisesta ja osallistumisesta! Muistakaa levätä, nauttia ja hengittää.

Ihanaa ja kehollista uutta vuotta kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: